Bio-Based Uitbouw Nijmegen

Een bijzonder mooie woning in Oud Nijmegen, met heel veel binnenruimte, maar vooral op de verdiepingen. Ook heeft de woonruimte op de beganegrond geen aangename toegang tot de achtertuin. Tel daar de wel érg compacte keuken bij op en je begrijpt waarom de bewoners graag samen een plan bedachten.

We gebruiken de huidige keuken als verbinding tussen woonkamer en tuin, en voegen aan die keuken een aangename lichte eetkamer/leefkeuken toe. Bijzonder metselwerk is de basis voor de uitbreiding. De steen wordt gestapeld waardoor de steen weliswaar op die van de bestaande woning lijkt, maar er toch een subtiel contrast onstaat met de oorspronkelijke woning. De overige vormgeving wijkt met de grote en slanke puien overigens ook behoorlijk af van de bestaande klassieke woning.

Bio-Based materialen

Met natuurlijke en/of herbruikbare materialen bouwen is een uitgangspunt bij al onze ontwerpen.
Deze uitbouw wordt gebouwd met zoveel mogelijk bio-based materialen, materialen met een natuurlijke oorsprong en een geringe negative impact (soms zelfs een netto positieve impact) op het milieu.
Daar waar dit niet mogelijk is zal bij voorkeur materiaal worden toegepast dat volledig herbruikbaar is.
Er is veel met hout gewerkt (hergroeibaar, en in feite een opslag van CO2)
ook de Isolatie is van houtvezel, dit heeft meer massa dan gangbare isolatie (rockwool of glaswol) en dat heeft weer als voordeel dat oververhitting bij een platdak minder snel optreed.
Toegepaste materialen leveren meteen een positieve bijdrage aan het binnenklimaat.
Door de natuurlijke materialen en hun damp-open toepassing wordt vocht en warmte uitstekend gebufferd, wat resulteert in een zeer aangenaam leefmilieu.