Bio-Based Uitbouw Nijmegen

Unieke Woning in Oud Nijmegen

Deze bijzondere woning in Oud Nijmegen valt op door de ruime verdiepingen, maar de begane grond heeft beperkte toegang tot de achtertuin en een compacte keuken. Daarom bedachten de bewoners gezamenlijk een verbeterplan.

Verbindt Woonkamer en Tuin Slim

We transformeren de huidige keuken tot een verbindingsruimte tussen de woonkamer en de tuin. Daarnaast voegen we een nieuwe, lichte eetkamer/leefkeuken toe aan de keuken. Bijzonder metselwerk vormt de basis van de uitbreiding. Door de steen op een unieke manier te stapelen, ontstaat er een subtiel contrast met de bestaande woning. De grote en slanke ramen geven de uitbouw een moderne uitstraling, die afwijkt van de klassieke stijl van de oorspronkelijke woning.

Gebruikt Bio-Based Materialen voor Duurzaamheid

Bij al onze ontwerpen gebruiken we zoveel mogelijk natuurlijke en herbruikbare materialen. Voor deze uitbouw kiezen we voornamelijk bio-based materialen die een natuurlijke oorsprong hebben en een geringe negatieve (of zelfs een positieve) impact op het milieu. Als bio-based materialen niet mogelijk zijn, kiezen we voor volledig herbruikbare alternatieven.

Benut de Voordelen van Hout en Houtvezelisolatie

We maken veel gebruik van hout, dat hergroeibaar is en CO2 opslaat. Voor de isolatie gebruiken we houtvezel, dat meer massa heeft dan traditionele isolatiematerialen zoals rockwool of glaswol. Dit helpt om oververhitting bij een plat dak te voorkomen. Door deze materialen te gebruiken, verbeteren we direct het binnenklimaat. Dankzij de natuurlijke materialen en hun damp-open toepassing bufferen we vocht en warmte uitstekend, wat resulteert in een zeer aangenaam leefmilieu.

Combineert Duurzaamheid en Comfort

Onze focus op bio-based duurzame architectuur zorgt voor een ecologisch verantwoorde en gezonde leefruimte. Dit project in Oud Nijmegen laat zien hoe innovatieve ontwerpen met natuurlijke materialen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Bio-Based Duurzame Architectuur: De Toekomst van Woningbouw

Met bio-based duurzame architectuur combineren we esthetiek met ecologische verantwoordelijkheid. We verminderen de ecologische voetafdruk en creëren gezondere leefomgevingen. Ons project in Oud Nijmegen weerspiegelt deze visie, waarbij we harmonie tussen mens en natuur nastreven.