De WoonVerbeteraar

Verbeteren met De Woonverbeteraar

De WoonVerbeteraar is een handelsnaam van StudioSGRN. Met De Woonverbeteraar helpen wij u om uw “wonen” te verbeteren, niet slechts uw huis. het gaat om gezondheid, comfort, duurzaamheid, geluk, gebruik, ervaring, functionaliteit en nog meer. focus op alleen de techniek is wat ons betreft misplaatst!

StudioSGRN heeft een fascinatie voor duurzaamheid en streeft ernaar om al haar projecten op een verantwoorde wijze te realiseren. Als architect richten wij ons voortdurend op verbetering, of het nu gaat om nieuwbouw, aanbouw of renovatie.

Uit persoonlijke ervaring weten wij dat het vaak lastig is om door de bomen het bos te zien als het om verduurzaming gaat. Het aanbod aan producten, apparaten, materialen en ideeën is inmiddels enorm groot.

Integrale Benadering door De Woonverbeteraar

De Woonverbeteraar zet haar ervaring in om u te helpen met kiezen en vooral om u te adviseren over hoe verschillende mogelijkheden geïntegreerd kunnen worden. Het is van belang om niet alleen naar de afzonderlijke oplossingen te kijken, maar een integraal plan voor ogen te hebben.

Verschillende oplossingen samen kunnen, al dan niet in stappen, resulteren in een “nul op de meter” woning, een gasloze woning of een all-electric woning. Om dat te bereiken, moeten de producten goed op elkaar zijn afgestemd.

Verduurzaming als Resultaat met De Woonverbeteraar

U verbetert uw woning in eerste instantie voor meer comfort of betere ruimte. Daarnaast zorgt u ervoor dat uw woning toekomstbestendig is. Dat uw woning daarmee ook duurzamer wordt, een gezonder leefklimaat krijgt en u bespaart op uw energierekening is een vanzelfsprekend resultaat en niet het hoofddoel. Bovendien vergroot u met een integrale woningverbetering ook de marktwaarde van uw woning bij verkoop, iets wat zelden wordt meegerekend in de “terugverdientijd”. Niets doen kost u dus ook geld, want een huis wordt niet vanzelf meer waard, zeker niet als nieuwbouwwoningen vanaf 2020 energieneutraal zijn.

Voorbeeld 1: Uitbouw en Vloervervanging door De Woonverbeteraar

Een uitbouw op de benedenverdieping om een lang gekoesterde wens voor een leefkeuken te realiseren, rechtvaardigt het vervangen van de gehele beganegrondvloer door een geïsoleerde betonvloer. De nieuwe uitbouw wordt enorm goed geïsoleerd, waardoor zuinige vloerverwarming met lage temperatuur mogelijk is. Dit maakt het interessant om nu of in de toekomst over te stappen op een warmtepomp voor verwarming.

Voorbeeld 2: Duurzame Verbeteringen in een Jaren 60 Woning door De Woonverbeteraar

Bij een jaren 60 woning is de wens om te verduurzamen groot. Zonnepanelen en een zonneboiler staan al op de verlanglijst. Met een meer-investering kunt u het gehele dak vernieuwen en asbest verwijderen, waardoor u een nieuw, goed geïsoleerd dak krijgt. Dit maakt de zolderverdieping ineens echt bruikbaar en zorgt voor een aanzienlijke besparing in stookkosten. Daarnaast verhoogt het de waarde van uw woning.

Voorbeeld 3: Warmtewand en Geluidsisolatie door De Woonverbeteraar

Een versleten cv-ketel moet binnenkort vervangen worden. Een superzuinige hr-ketel lijkt de logische keuze, maar alternatieven zoals een warmtepomp of pelletkachel worden niet overwogen vanwege de afwezigheid van lage temperatuursverwarming.

Als geluidsoverlast van de buren een “verborgen probleem” is, kunnen beide problemen tegelijk worden opgelost met een warmtewand als voorzetwand naar de buren. Dit biedt ineens heel andere overwegingen voor het verwarmingssysteem. en slaat 2 vliegen in één klap.

De Woonverbeteraar helpt u om duurzame keuzes te maken en uw woning te verbeteren, met oog voor comfort, toekomstbestendigheid en integrale oplossingen.