De Woonverbeteraar

De Woonverbeteraar

 

Verbeteren

StudioSGRN heeft een fascinatie voor duurzaamheid, en streeft ernaar om al haar projecten op een verantwoorde wijze te realiseren.

De architect is een eeuwige verbeteraar, ons doel is altíjd om te verbeteren.
Of het nu om nieuwbouw, aanbouw, of verandering gaat.

Uit persoonlijke ervaring weten wij dat “door de bomen het bos niet meer zien” vrij gebruikelijk is wanneer het over verduurzamen gaat.Want “gelukkig” is inmiddels het aanbod aan producten, apparaten, materialen en ideeën enorm groot.

Integraal:

StudioSGRN wil haar ervaring inzetten om u te helpen met kiezen,
maar vooral om u te adviseren hoe de verschillende mogelijkheden te integreren zijn.

Het is van belang om niet slechts naar de losstaande “oplossingen” te kijken, maar een integraal plan voor ogen te hebben.

Verschillende oplossingen samen kunnen -al dan niet in stappen uitgevoerd- een “nul op de meter woning” , een gasloze woning of all-electric woning tot resultaat hebben.
Om dat te bereiken moeten de producten echter wél op elkaar zijn afgestemd.

 

Verduurzaming als resultaat

Uw woning verbeteren doet u in eerste instantie voor meer comfort, of meer (of betere) ruimte.
Ook zodat uw woning weer “toekomstbestendig” is.

Dat uw woning daarmee ook duurzamer wordt, een gezonder leefklimaat ontstaat én u bovendien bespaart op uw energierekening is daarbij het vanzelfsprekend resultaat en niet het doel.

Daarnaast vergroot u met een integrale woningverbetering ook de marktwaarde van uw woning bij verkoop.
Iets wat zelden wordt meegerekend in de “terugverdientijd”.
Want nietsdoen kost u dus óók geld!
Een huis wordt niet vanzelfsprekend méér waard in de tijd, zeker niet als de nieuw gebouwde varianten energie neutraal zijn! (verplicht vanaf 2020)

 

Voorbeeld 1:

Een uitbouw op de benedenverdieping om een lang gekoesterde wens voor een leefkeuken “rechtvaardigt”het vervangen van de gehele beganegrondvloer door een geïsoleerde betonvloer.

Bovendien zal de nieuwe uitbouw enorm goed geïsoleerd zijn, waardoor zuinige vloerverwarming met lage temperatuur kan worden gebruikt voor verwarming.

Dit maakt het verwarmen van de ruimtes door een warmtepomp opeens wél een interessante optie. (voor nu of in de toekomst)

Voorbeeld 2:

De wens om te verduurzamen is groot voor een jaren 60 woning. zonnepanelen en zonneboiler staan al lang op de verlanglijst.

Deze investering is aardig, maar met een meer-investering is het gehele dak te vernieuwen, (asbest eruit?) een nieuw zeer goed geïsoleerd dak maakt van de gehele zolderverdieping opeens een écht bruikbare ruimte. bovendien zorgt deze voor een aanzienlijke besparing in stookkosten.

Daarnaast levert dit een meerwaarde voor de woning op.

 

Voorbeeld 3:

Een cv-ketel is behoorlijk versleten en binnenkort aan vervanging toe.
Een superzuinige Hr ketel wordt als vervanger beoogd.
Een alternatief systeem van een warmtepomp of pelletkachel of pelletcv wordt niet overwogen omdat er nu eenmaal geen lage temperatuursverwarming (vloer of wandverwarming) aanwezig is.

Dat geluid van de buren met regelmaat geluidsoverlast geeft is voor de installateur geen overweging voor het verwarmingssysteem.

Beide problemen kunnen echter tegelijk worden opgelost met een warmtewand als voorzetwand naar de buren. Met ineens heel andere overwegingen voor het verwarmingsapparaat.