Uitbreiding woonhuis Molenhoek

Een bijzondere bungalow in het Limburgse Molenhoek, biedt onvoldoende ruimte voor de huidige bewoners. De woning heeft een ruim opgezette beganegrond met bijzondere ruimten.

De woning is gebouwd in de jaren-70 onder architectuur in Bossche school. Bijzondere kenmerken zoals een galerij, en een open inrichting met weinig deuren. De woning is een volume van samengestelde lessenaarsdaken.

 

 

 

 

 

Het nieuw te bouwen gedeelte mag niet concurreren met de architectuur van de bosscheschool. Zowel van binnen als aan de buitenzijde.

De aanpassing moet comfortverhogend en woonverbeterend zijn.

de opbouw zal zo licht mogelijk worden uitgevoerd om funderingsaanpassingen te voorkomen.

de opbouw zal bijzonder goed worden geïsoleerd. Waarbij het risico op oververhitting moet worden uitgesloten.

De materialen die gebruikt zullen worden zullen waar mogelijk Bio-Based en omgevingsvriendelijk zijn.

 

StudioSGRN heeft bewust gezocht naar een contrasterende toevoeging, passend bij het totaal. Om de bestaande architectuur niet aan te tasten is er gekozen om de dakopbouw niet als een “toevoeging” te laten zien maar als onderdeel van de architectuur.

Daartoe hebben we het gehele volume waar de opbouw op komt als één geheel te behandelen. Dit volume krijgt door de opbouw een platdak, en wijkt daarmee duidelijk af van de rest van de woning, zonder daar afbreuk aan te doen.

De opbouw wordt uitgevoerd in Houtskeletbouw, voorzien van isolatiemateriaal op basis van houtvezel (gerecycled). Dit heeft accumulerende werking voor zowel vocht als warmte, wat comfortverhogend werkt.