Ruime Leefkeuken door Architect in Elst

Deze uitbouw aan een bestaande jaren-60 woning zal resulteren in een zeer ruime leefkeuken. Als architect in Elst hebben we de wens voor meer leefruimte aangegrepen om door middel van een aanbouw de volledige woning (in stappen) te verduurzamen. De uitbouw is gerealiseerd met vrijwel uitsluitend bio-based materialen, wat perfect aansluit bij onze duurzame aanpak.

Bio-Based Materialen en Duurzaam Bouwen door een Architect in Elst

Met natuurlijke en/of herbruikbare materialen bouwen was vanaf het begin een belangrijk uitgangspunt. Daarom wordt deze uitbouw gebouwd met zoveel mogelijk bio-based materialen, die een natuurlijke oorsprong hebben en een geringe negatieve impact (soms zelfs een netto positieve impact) op het milieu. Waar het niet mogelijk is om bio-based materialen te gebruiken, passen we materialen toe die volledig herbruikbaar zijn.

Voordelen van Bio-Based Materialen door Architect in Elst

Er is veel met hout gewerkt, een hergroeibaar materiaal dat CO2 opslaat. Daarnaast is de isolatie van houtvezel, wat meer massa heeft dan gangbare isolatie (zoals rockwool of glaswol). Dit heeft als voordeel dat oververhitting bij een plat dak minder snel optreedt. Verder leveren de toegepaste materialen meteen een positieve bijdrage aan het binnenklimaat. Door de natuurlijke materialen en hun damp-open toepassing worden vocht en warmte uitstekend gebufferd, wat resulteert in een zeer aangenaam leefmilieu. Bovendien zijn sommige van de gebruikte materialen zelfs luchtzuiverend doordat ze schadelijke stoffen moleculair binden.

Uw Architect in Elst voor Duurzame Uitbreidingen

Als architect in Elst streven we ernaar om elke woninguitbreiding duurzaam en efficiƫnt te maken. We hebben ervaring met het werken aan jaren-60 woningen en zorgen ervoor dat elke uitbouw niet alleen functioneel, maar ook milieuvriendelijk is. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw woning kunnen transformeren met duurzame, bio-based materialen.